Skip to main content

Înapoi la Greul Potrivit
diagram.png

Cele câteva generații de "fulgi de nea" sunt un efect secundar pervers al pufului bunelor intenții, al confortului și răsfățului în care au fost crescuți, care duc cu necesitate la așteptări nerealiste și reziliență scăzută. Tinerii cu un nivel ridicat de confort, protejați de dificultăți ajung să se aștepte, și să pretindă o viața roz: ușoară, frumoasă, ca din poigneul unei baghete magic-mincinos-aspirațională a feed-ului de FB sau Insta. Orice obstacol sau disconfort le pare o nedreptate demolatoare. Lipsa de provocări reale le-a erodat abilitatea de a gestiona stresul și de a depăși obstacolele.

Noi părinții moderni, și societatea, în general, avem tendința de a ne proteja excesiv copiii, ferindu-i de experiențe dureroase și de eșecuri. Această protecție excesivă le limitează oportunitățile de a dezvolta reziliență și capacitatea de a învăța din greșeli și dificultăți.

În lumea reală, experiențele dureroase și suferința sunt esențiale pentru dezvoltarea personală. Atunci când suferința e conștientizată și investigată, ea poate fi transformată în lecții de viață valoroase. Tinerii care nu au fost expuși la astfel de lecții nu au avut ocazia să își dezvolte un caracter puternic și o reziliență autentică - precondiții pentru măreție. Persoanele care înfruntă dificultăți și le depășesc devin mai puternice și mai adaptabile - capabile să facă față provocărilor viitoare cu succes.

Urmăriți-l pe CEO-ul NVIDIA mai jos

Ai nevoie de ajutor?
Ia legătura cu noi